Satake Daichi Nóż Santoku 18cm

125.96 

Brak w magazynie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Satake Daichi Nóż Santoku 18 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:

Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1′
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 g

Waga

160

Producent

Satake

Ostrzenia

szlif dwustronny symetryczny

Stal

Damast

Twardosc

60 HRC

calkowita

31.5

ostrza

18

Szerokosc

4.5

Grubosc

2.1

Rekojesc

drewno

Zastosowanie

Szefa kuchni

Shopping Cart
Scroll to Top