Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

32.48 

Brak w magazynie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 80 g

Waga

80

Producent

Satake

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

420J2

Twardosc

56 HRC

calkowita

33.8

ostrza

21

Szerokosc

2.9

Grubosc

23

Rekojesc

drewno

Zastosowanie

do filetowania

Shopping Cart
Scroll to Top