Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

85.50 

Brak w magazynie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 36 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość ostrza – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 122 g

Waga

122

Producent

Bunmei

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Molibdenowo-Wanadowa

Twardosc

56 HRC

calkowita

36

ostrza

21

Grubosc

2.8

Rekojesc

drewno

Zastosowanie

uniwersalny

Shopping Cart
Scroll to Top