250 mm

Wyświetlanie jednego wyniku

Produktow na stronie
  • Nóż do krojenia 25 cm Samura Golf AUS-8

    25.65  Dodaj do koszyka

    Ten długi i cienki nóż doskonale sprawdzi się podczas krojenia dużych kawałków mięsa, wędlin czy chleba. Niezastąpiony, gdy potrzebujemy wykonać idealne, gładkie cięcie.

    Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
    • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
    • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
    • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
    • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
    • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
    • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
    • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
    • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
    • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top