302 mm

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Produktow na stronie
  • Toporek Appalachów Böker Plus Damast

    338.22  Dodaj do koszyka

    Rozmiar, waga i konstrukcja sprawiają, że jest to siekiera do drobniejszych i bardziej precyzyjnych zadań cięcia. Sercem każdego topora jest głowa. W tym konkretnym projekcie głowica wykonana jest z solidnej stali węglowej damasceńskiej z 360 warstwami, a uszy po bokach oka są typowe dla ręcznie kutych toporów. Krawędź tnąca jest ostra jak brzytwa i, z rękojeścią uchwyconą bezpośrednio pod głową, nadaje się również do prac takich jak rzeźbienie, otaczanie patyków i skórowanie. Zgodnie ze szlachetnym materiałem główki rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości dekoracyjnego drewna orzechowego. Dołączona skórzana pochwa wykonana z jasnej skóry bydlęcej w naturalnym kolorze i starannie szyta lamówka niezawodnie chroni krawędź tnącą. Dwa skórzane uchwyty utrzymują siekierę na swoim miejscu. Podwójnie nitowany pasek z tyłu pochewki umożliwia powieszenie lub przymocowanie siekiery do plecaka w celu transportu.

  • Nóż Tasak Samura Harakiri

    23.39  Dodaj do koszyka

    Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
    • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
    • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
    • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
    • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
    • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
    • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
    • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
    • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
    • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top